zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Brood voor Weeskinderen blij als Goed Doel van Lopend Vuurtje

23 maart 2016 (door AalburgNet)

BABYLONIËNBROEK: Op zaterdag 14 mei 2016 zal de pinksterfietstocht van Stichting Als een Lopend Vuurtje weer gehouden worden. Het goede doel waarvoor dit jaar gefietst zal worden is de Stichting Brood voor weeskinderen die haar tyhuisbasi heeft in Babyloniënbroek. De Broekse stichtign is maar wat blij dat men gekozen is als goed doel voor 2016. Reden: er zijn nog wel financiële zorgen. De generator van de bakkerij in Burundi is defect en moet waarschijnlijk vervangen worden.

De stichting laat enthousiast weten: 'De organisatie van ‘Als een Lopend Vuurtje’ draagt ons doel een warm hart toe. Wij willen u daarom vragen zaterdag 14 mei 2016 te reserveren in uw agenda. Om er een gezellige dag van te maken, willen we u vragen om ook al uw vrienden, bekenden, buren, collega's etc. uit te nodigen. We hopen op een mooie opkomst en heten u alvast van harte welkom op deze fietsdag! We kunnen uw steun dus goed gebruiken om onderstaande projecten op te pakken!'

Bakkerij
Stichting Brood voor weeskinderen werkt al enkele jaren in Burundi. Zij hebben in de hoofdstad Bujumbura een aantal jaren geleden een bakkerij opgezet met Nederlandse machines. In 2015 is de stichting een samenwerking aangegaan met Red een Kind in Nederland en Help Channel Burundi. In 2015 is er ook voor een ander concept gekozen: opstarten van een commerciële bakkerij samen met een bakkersopleiding. Zo wil kunnen kansarme jongeren het vak leren van bakker zodat er voor hen ook meer toekomst is. In het voorjaar is een container met bakkerij machines en andere hulpgoederen naar Burundi verscheept. Het was een lange weg met veel tegenslag, maar voordat de bakkers naar huis gingen werden er al 1.000 broden per dag gebakken. Iedereen was bijzonder trots, maar er zijn nog wel financiële zorgen. De generator is defect en moet waarschijnlijk vervangen worden.

Maar er is ook leuk nieuws. De Nederlandse ambassadeur in Burundi heeft het bakkerijproject bezocht en was erg enthousiast.

Inmiddels is de stichting de gevraagd om een naaiatelier op te zetten en weer een ander weeshuis in beeld waarvan de sponsoren hun bijdrage willen stoppen, omdat de mensen die dit regelen te oud worden.

'Kom in de benen': zie voor meer projecten en acties de website van Brood voor Weeskinderen

(Foto Stichting Brood voor Weeskinderen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.