vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

MVO is ingebed bij Timmerbedrijf De Waal

22 maart 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat al jarenlang hoog op de agenda bij Timmerbedrijf De Waal Veen B.V. Het bedrijf geeft hier onder andere invulling aan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op passend werk. Donderdag 17 maart jl. bevestigden Ot de Waal (Timmerbedrijf De Waal) en Ron van der Werf (WAVA/!GO) dit door het ondertekenen van het convenant MVO. Wijnand van der Hoeven (wethouder Aalburg), was aanwezig bij de ondertekening.

De handtekening werd onder het convenant MVO gezet door Ot de Waal (Directeur De Waal) en Ron van der Werf (Adjunct Directeur WAVA/!GO). Door het tekenen van het convenant geeft De Waal invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Partijen stellen zich tot doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passend werk te bieden.

Ambassadeursrol
De Waal vervult de ambassadeursrol in de regio met groot enthousiasme. Hij vertelt: “MVO moet vanuit het hart komen, het werkt niet als het is opgelegd. Bij De Waal is MVO ingebed in de organisatie, het is een onderdeel van onze cultuur en dat stralen de medewerkers ook uit. Onze klanten zien en ervaren het en zijn enthousiast. Ook vertel ik regelmatig over Gerrit-Roel Rodermond. Hij heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en is ruim twee jaar geleden via WAVA/!GO bij ons aan de slag gegaan.”
William van de Pol (sales): “Tijdens de inwerkperiode hebben we ondersteuning gekregen van een jobcoach van !GO. Dat was voor ons en voor Gerrit-Roel een uitkomst en na deze inwerkperiode liep alles prima. Gerrit-Roel is een betrokken werknemer die een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en inmiddels zelfstandig in de buitendienst werkzaam is. De ploeg heeft hem omarmd en hij hoort er helemaal bij!”


Wijnand van der Hoeven was ook aanwezig bij het ondertekenen van het convenant. Het bezoek aan Timmerbedrijf De Waal is een van de reeks werkbezoeken die Van der Hoeven aflegt in de regio. Tijdens deze bezoeken ziet en ervaart hij hoe er invulling wordt gegeven aan de Participatiewet en maakt hij tevens kennis met de medewerkers. “Ik ben blij met deze ambassadeurs, omdat we als samenleving een taak hebben om zoveel mogelijk mensen een volwaardige rol in de maatschappij te geven”, aldus Van der Hoeven.

Lees meer over:

MVO Timmerbedrijf De Waal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.