vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wethouder De Jong opent Plukroute Hank

21 maart 2016 (door WerkendamNet)

HANK - Vandaag (21-03) gaf wethouder Wim de Jong het startsein voor Plukroute Hank door een appel uit de pas geplante boom te knippen. hij overhandigde deze vervolgens aan de kinderen van de basisscholen van Hank. Ook is er gestart met het aanleggen van een route met fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en meer, door en voor de bewoners van Hank.

De start werd gevierd rondom de eerste geplante boom, versierd met appels. Op een houtvuur stond een grote pan groentesoep te pruttelen en er werd fruit uitgedeeld aan de aanwezigen door twee in vrolijke aardbeipakken gehulde vrijwilligers. Ilja Adema, die het initiatief heeft genomen voor deze route staat tussendoor iedereen te woord over de Plukroute. Op de vraag of ze niet bang is dat een iemand de hele route leeg zal plukken antwoord ze: “Wij gaan uit van de goedheid van de mens, het is een route die door vrijwilligers uit Hank aangelegd wordt voor Hank. We gaan er van uit dat een ieder hier respect voor heeft en er goed mee omgaat. Je weet het alleen pas zeker als je het uitprobeert, maar wij staan hier positief in.”

Voorwerk
Na de feestelijkheden gingen de enthousiaste vrijwilligers onder begeleiding van Martijn Ballemans en Petra Elema van Plukroute.nl weer snel verder met de aanplant. De voorgaande week heeft de gemeente al flink voorwerk verricht, maar het zal voor een ieder nog aanpoten zijn om eind van deze week de eerste fase, van het “Uivernest” naar de “Dotter”, voltooid te krijgen.

Lees meer over:

wethouder wim de jong Plukroute
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.