woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

SOJO Hank laat Paasprogramma tóch doorgaan...

19 maart 2016 (door WerkendamNet)

HANK - SOJO Hank heeft besloten de Paasacitiviteiten toch door te laten gaan, na een eerdere melding dat per direct alle activiteiten waren stopgezet. Reden: de gemeenteraad maakt van de punt een komma.

Afgelopen week verzocht onder meer Progressief Altena om de subsidie van SOJO tijdens de raadsvergadering van 22 maart te agenderen. Bestuur SOJO: 'Menig raadslid en het college, hebben zich positief uitgesproken over de maatschappelijke waarde die SOJO vertegenwoordigt voor Hank en aangegeven dat de SOJO er financieel niet op achteruit zal gaan. Niet alleen de gemeente, maar ook de (bestuurs) leden van Dorpsraad Hanks Belang en de inwoners van Hank hebben zich massaal verenigd en hun mening geuit: SOJO moet blijven bestaan! Daar moeten we nu samen de schouders onder zetten.'

Nu partijen kennelijk dezelfde doelstelling voor ogen hebben, heeft het SOJO-bestuur besloten het Paasprogramma op zaterdag 26 maart door te laten gaan. Dat betreft het paaseierenzoeken, de rondrit met de Hank-o-Motif en de knutselmiddag in ’t Uivernest. 'Zodat alle kinderen uit Hank weer een vrolijke paasmiddag zullen beleven.'

Zaterdag 19 maart - een aantal uren vóórdat het belsuit van SOJO Hank wereldkundig werd - maakte Kurenpolder Recreatie bekend een alternatief te bieden voor de Paaseierenzoektocht. Van géén zoektocht naar twee zoektochten dus.

Ei
De raadsvergadering op het gemeentehuis in Werkendam is toegankelijk voor het publiek. SOJO Hank hoopt dat de gemeenteraad SOJO een stabiele basis zal bieden en er direct een “ei” zal leggen in plaats van het besluit vooruit te schuiven. 'Stabiliteit en zekerheid zijn erg belangrijk omdat de SOJO maanden vooruit de agenda vast stelt en start met de organisatie en invulling van de activiteiten. En activiteiten veilig en vernieuwend organiseren kost nu eenmaal een paar centen. Laten we duimen op de goede afloop, en vooral het belang van de kinderen voorop stellen.' Aldus het bestuur van SOJO Hank.

Zie ook:

Lees meer over:

subsidie SOJO paaseieren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.