vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Verkeersbebakening Aalburg gereinigd

18 maart 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - In het buitengebied van de gemeente Aalburg hebben de medewerkers van de groenvoorziening de afgelopen winter het zwerfvuil opgeruimd. Inmiddels is het volgende project voor de gemeente Aalburg gestart; het schoonmaken van de verkeersbebakening in de dorpskernen en het buitengebied.

Deze mooie klus is opgestart met Rik van Buuren (medewerker team Aalburg). Rik gaat binnenkort terug gaat naar zijn eigen klus, het maaien bij Prisma in Biezenmortel, en dan zal iemand anders het stokje overnemen.
Het project houdt in dat alle verkeersborden, wegafzettingen, reflextoren, varkensruggen (ovaalvormige betonnen afscheidingen) en de belijning bij wegversmallingen gereinigd moet worden. Een intensieve klus waarbij de medewerker zelfstandig moet kunnen werken.

Borden
De werkzaamheden houden in dat de medewerker met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel alles inspuit. Daarna wordt het met een borstel geschrobd en met de hogedruk gereinigd. Verder moeten de borden die scheef staan recht gezet worden. Mocht dit niet handmatig gaan, dan wordt er geïnventariseerd welke borden op een later tijdstip worden aangepakt. Deze worden dan met een kraan rechtgezet. Tevens wordt alles in kaart gebracht, dus waar en hoeveel er van elk onderdeel in welke dorpskern staan.

Bij deze opdracht is het zeer belangrijk om op een veilige manier te werken aangezien de medewerker in het verkeersgebied de werkzaamheden uitvoert. Dus de cursus ‘Veilig werken langs de weg’ komt hierbij goed van pas.

Lees meer over:

gemeente WaVa!Go verkeersborden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.