zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Naterop vertrekt als voorzitter OMWB wegens 'verdampen van vertrouwen'

15 maart 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Fons Naterop neemt 23 maart afscheid als voorzitter van het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB). Dit onder druk en vanwege  het 'verdampen van het noodzakelijke vertrouwen'. Het lukte Naterop in de ogen van critici kennelijk niet om de dienst OMWB tot een volledig succes te maken. Hij had overigens al het voornemen om per 13 juli 2016 afscheid te nemen.

Vice-voorzitter gedeputeerde Johan van den Hout neemt de taken van Naterop over, totdat het algemeen bestuur een nieuwe voorzitter benoemt. In deze periode voert het dagelijks bestuur een zelfevaluatie uit en zal voorstellen doen voor de samenstelling van het dagelijks bestuur en de werkwijze voor de toekomst.

Naterop neemt afscheid op het moment dat een sluitende begroting wordt aangeboden aan de toezichthouder, het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook ligt er een voorstel hoe om te gaan met de tekorten uit het verleden. Resultaten die hun basis vinden in actieplan Huis op Orde. Dit actieplan, dat op 23 september 2015 unaniem is aangenomen door het algemeen bestuur, bevat maatregelen die de OMWB voor eind 2017 weer gezond moeten maken.

Toekomstbestendig
Naterop: ‘Nu kan een nieuwe leider de dienst door de volgende fasen heen leiden. De gemeenschappelijke regeling moet worden aangepast, actieplan Huis op Orde gaat de volgende fase in en er moet een vaste directeur worden aangenomen. Ontwikkelingen die bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de dienst.’

Het dagelijks bestuur en de directie van de OMWB hebben begrip voor de afweging die Naterop maakt en respecteren zijn besluit. Vice-voorzitter Van den Hout: ‘Wij bedanken hem voor zijn grote inzet voor de OMWB door de jaren heen en het aandeel dat hij heeft geleverd in actieplan Huis op Orde en het opstellen van het financieel sluitend meerjarenperspectief dat er nu ligt. Daarmee ligt er een basis waarmee de OMWB de toekomst in kan.’

In een brief licht Naterop zijn vertrek toe. Ook het Dagelijks Bestuur (DB) van OMWB reageert op het besluit van Aalburgs burgemeester.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.