Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Geslaagd Voorjaarsconcert Brassband Kunst en Vriendschap

15 maart 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Het traditionele Nieuwjaarsconcert in het Meeuwense Dorpshuis van Brassband Kunst en Vriendschap was een succes.

De jeugdleden openden de avond. Marloes Jansen, Marjolein de Boer, Janneke Dommisse, Hanna Dommisse allen op cornet, Amber Raams op althoorn en Willem Dommisse op bariton speelden allen een solo, gevolgd door duetten in verschillende samenstellingen.
Na hun solistische optredens was het tijd om de gezamenlijke muziekstukken te laten horen in de Jeugdorkest opstelling. Ze stonden deze avond onder leiding van Henk van Loon omdat hun vaste docent en dirigent Frank Vermast helaas verhinderd was deze avond. Maar het ging uitstekend en de aanwezige luisteraars hebben genoten van de muziek. Ook Brassband K&V is trots op deze jonge muzikanten
Hierna was het de beurt aan Brassband K&V zelf, ook onder leiding van dirigent Henk van Loon. Hij is aangesteld als nieuwe dirigent van K&V na het overlijden van ere-dirigent Ben Ruysink vorig jaar.

Het concert werd geopend met de mooie mars Ravenswood. Daarna was er een solist te beluisteren: Arie Verheij met de cornetsolo Jubilance van William Himes, hij liet een prachtige uitvoering van deze lastige solo horen, een welverdiend applaus volgde.

Na de pauze opende K&V het tweede gedeelte van het concert met het concourswerk Graces of Love van Oliver Waespi. K&V zal namelijk dit jaar deelnemen aan de NBK in Utrecht, het Altena Streekfestival en als afsluiting het KNMO concours in Zutphen op 26 november. Dit concourswerk zal daar, samen met het nog niet bekend gemaakte NBK werk, gespeeld en beoordeeld worden.

Jubilaris
Na dit grote werk konden de muzikanten even op adem komen. Hans Doezer werd namelijk gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij begon als jeugdlid bij Brass ’82 in Woudrichem waarna hij na verloop van tijd ook bij K&V aanschoof en daar vervolgens niet meer is weggegaan. Van voorzitter Erik van Braam kreeg hij de zilveren KNMO speld en de bijbehorende oorkonde uitgereikt.

De avond werd in stijl afgesloten met de popsong ”when a man loves a woman” bewerkt voor brassband  door slagwerker Carlo van der Meijden .
De leden van de Brassband, Jeugdleden, dirigent en het publiek kunnen terugkijken op een geslaagde muzikale avond.

Het volgende grote concert van K&V zal zijn op het HaFaBra concert, georganiseerd door K&V zelf, op 21 mei in ’t Verlaat in Almkerk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.