vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Brood voor Weeskinderen goede doel 2016 Het Lopend Vuurtje

14 maart 2016 (door AalburgNet)

BABYLONIËNBROEK - Stichting 'Brood voor weeskinderen in Burundi' is het goede doel voor 2016 van Het lopend Vuurtje, de fietstocht langs vele kerken in de regio.

Stichting 'Brood voor weeskinderen' werkt al enkele jaren in Burundi. De vrijwilliogers zetten in de hoofdstad Bujumbura een bakkerij op met Nederlandse machines. In 2015 ging de stichting een samenwerking aan met Red een Kind in Nederland en Help Channel Burundi en is er voor een ander concept gekozen, namelijk het opstarten van een commerciële bakkerij samen met een bakkersopleiding. Zo wil men kansarme jongeren het vak leren van bakker zodat er voor hun ook toekomst is. Ook is er de vraag gekomen om een naaiatelier op te zetten en is er een ander weeshuis in beeld waarvan de sponsoren er mee willen stoppen, omdat de mensen die dit regelen te oud worden.

Het Lopend Vuurtje laat weten: 'Stichting 'Brood voor weeskinderen' kan onze steun dus goed gebruiken voor deze projecten! Fietst u 14 mei ook met ons mee om geld in te zamelen voor dit goede doel?'

www.broodvoorweeskinderen.nl

(Archieffoto Strichinig Brood voor Weeskinderen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.