vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Historische Vereniging huldigt leden

11 maart 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Op de 25e jaarvergadering van de Historische Vereniging Werkendam en De Werkendam c.a. heeft het bestuur haar leden van het eerste uur gehuldigd. Ze ontvingen een uniek speldje met het logo van de vereniging. Ook werd Thomas Westerhout benoemd tot tweede erelid van de vereniging.

Elf leden konden gisteren aanwezig zijn bij hun huldiging. In totaal 32 leden zijn al 25 jaar lid van de vereniging. Eén van de aanwezigen nam de onderscheiding postuum in ontvangst, in plaats van zijn onlangs overleden vader.

Kees Vreeken, voorzitter: ‘De vereniging is door de jaren heen steeds groter geworden. Als leden van het eerste uur hebben ze onze activiteiten altijd ondersteund. Deze huldiging onderstreept onze waardering daarvoor. Als bestuur hebben we ervoor gekozen de jubilarissen een speciaal speldje te overhandigen ter gelegenheid van hun jubileum.’

Erelid Thomas Westerhout
Tevens heeft de vergadering, op initiatief van het bestuur, Thomas Westerhout benoemd tot erelid. ‘Toen de vereniging nog maar net opgericht was, heeft hij zich actief ingezet om leden te werven. Ook schreef hij negen uitvoerige publicaties over de Werkendamse geschiedenis. Als vraagbaak voor iedereen met vragen over het verleden van Werkendam, vonden we het meer dan terecht om hem als tweede erelid te benoemen.’ Behalve Thomas Westerhout is ook Valentine Wikaart erelid van onze vereniging.

De huldiging van de jubilarissen markeert de start van het jubileumjaar. Op 10 september vindt op en om de Hoogstraat een uitgebreid jubileumevenement plaats. Binnenkort zullen we daarover nader naar buiten treden.

(Foto Historische Vereniging)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.