zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aalburg Loket gaat in de verkoop

8 maart 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg heeft de procedure gestart die moet leiden tot de verkoop van Aalburg Loket. Reden: bezuinigingen. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om medewerkers en functies in het gemeentehuis dan wel bij Zorgplein Maaswaarden te plaatsen.

Bugemeester en wethouders infomreerden de raad als volgt: 'In de kadernota en in de begroting 2016-2010 hebben wij aangegeven dat wij bezuinigingen ramen op het gemeentelijk vastgoed . In 2017 een bedrag van 150.000 en voor 2018 een bedrag van  200.000 euro. Deze bedragen zijn gebaseerd op het afstoten van het Aalburgloket en het onderbrengen van de medewerkers en functies in het gemeentehuis. Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheden van de huisvesting van (een aantal van) de medewerkers binnen het sociaal domein op de locatie van Zorgplein Maaswaarden.
Willen wij de geraamde bezuinigingen realiseren dan zullen wij op korte termijn het Aalburgloket moeten afstoten. Onze voorkeur gaat uit naar verkoop.'

Opties
Als mogelijke opties ziet het college daarbij een voortgezet gebruik van het pand als kantoor, een ander gebruik ervan bijvoorbeeld appartementen, maar ook herontwikkeling c.q. herverkaveling. 'Hoewel wij in gesprek zijn met enkele potentiële kopers, willen wij een transparante verkoopprocedure volgen. Wij willen daarom andere potentiële kandidaten in de gelegenheid stellen om hun interesse kenbaar te maken. Volgende week (week10)
zullen wij daarom een advertentie in enkele regionale dagbladen plaatsen.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.