vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

De Rooy Hoveniers zet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op de kaart

3 maart 2016 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De Rooy Hoveniers biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk en is daardoor een voorbeeld voor andere bedrijven. Dit werd woensdag 2 maart jl. bij De Rooy Hoveniers in Dussen door het tekenen van het convenant MVO bekrachtigd. Met dit convenant wordt invulling gegeven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Ben de Rooy (mede-eigenaar De Rooy Hoveniers) en Egbert Lichtenberg (Algemeen Directeur WAVA/ !GO) ondertekenden het convenant Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Partijen stellen zich tot doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een voor hen passende wijze te betrekken in de reguliere arbeidsmarkt.

De Rooy Hoveniers voelt zich mede verantwoordelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “De eerste medewerker is aan de slag als terreinmedewerker en het gaat echt heel goed”, aldus de neven Ben en Gunther de Rooy. “Binnenkort gaan we met WSP WerkLink opnieuw om tafel met als doel zoveel mogelijk mensen vanuit WAVA/!GO op geschikte vacatures in te laten stromen”.

Ambassadeur
Wim de Jong, (wethouder gemeente Werkendam Sociale zaken en Welzijn/ Participatiewet) was ook aanwezig bij de ondertekening. Ook hij wilde zien hoe dit bedrijf uit de gemeente Werkendam invulling geeft aan maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Het is meer dan duidelijk dat De Rooy een inspirerende ambassadeur is en een voorbeeld voor andere bedrijven”, aldus De Jong.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.