dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Goud en zilver voor Rick Sonnema

27 februari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG -  Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg won zaterdag (27-2) goud en zilver bij de 11de Itosu Kata Open, het jaarlijkse toernooi van Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk.

Dit was alweer de elfde editie die werd gehouden in sportcentrum de Slagen in Waalwijk. Deze wedstrijd staat onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Met een deelnemersveld van z’n 300 karateka’s is dit dan ook een wedstrijd die hoog op de agenda staat bij de clubs uit Nederland.

Rick deed mee in de categorie kata -21 en vervolgens de open categorie 16+. De wedstrijden verliepen goed en hij won alle wedstrijden dus hier was het goud binnen.

Finale
Hierna was het weer opladen voor de open categorie en ook hier won Rick alle voorrondes en stond zodoende voor de tweede keer die dag in de finale.
Helaas verloor Rick deze, maar met een gouden en zilveren plak kan hij terugkijken op een zeer geslaagde dag