vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg neemt deel aan grootscheepse politieactie tegen drugsoverlast

24 februari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG -  De gemeente Aalburg nam woensdag (24 februari) deel aan een zogenaamde integrale handhavingsactie, die in een aantal Baroniegemeenten plaatsvond. Het doel van deze acties was het opsporen en handhaven van illegale activiteiten. De gemeente Aalburg zette hierbij met name in op drugsgerelateerde activiteiten. Burgemeester Fons Naterop staat namelijk een hardere aanpak tegen illegale drugsactiviteiten voor ogen. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met de politie, arbeidsinspectie en omgevingdienst.

In de gemeente Aalburg stond met name het bezoeken van enkele panden aan de Wielstraat op het programma. Dit mede met het oog op de onlangs aangetroffen drugslaboratoria. Er zijn elf percelen onderzocht. Daar zijn geen drugsgerelateerde zaken aan het licht gekomen. De overtredingen bleven beperkt tot illegale bewoning en illegale bouwwerken.  

Sluiting panden
Los van de uitkomsten van de actie van woensdag heeft burgemeester Fons Naterop in het kader van de bestrijding van harddrugs vandaag enkele gebouwen en een gedeelte van het terrein van het perceel Wielstraat 61 voor een periode van zes maanden laten afsluiten in verband met een daar eerder in oktober 2015 aangetroffen xtc-lab. Ook voor het perceel Wielstraat 13 waar in november 2015 een xtc-lab is ontdekt, is een procedure voor sluiting in gang gezet. Het is de eerste keer dat in het kader van harddrugs panden in Aalburg gesloten worden.

In het kader van softdrugs zijn in Aalburg tot op heden drie bedrijfspanden gesloten en hebben bewoners van zeven woningen een officiële waarschuwing gekregen. Bij alle tien panden was er sprake van een hennepplantage.

Burgemeester Fons Naterop laat nadrukkelijk nog weten dat hij alle middelen die tot zijn beschikking staan, zal inzetten voor het bestrijden van de drugsproblematiek in Aalburg. Het deelnemen aan deze integrale handhavingsactie maakt daar deel van uit.

'Alert zijn'
Aan het eind van de middag (17:00 uur) gaf burgemeester Naterop nog een persconferentie op het gemeentehuis: er waren 'nog behoorlijk wat vragen', aldus de persvoorlichter. De burgemeester riep in dit persgesprek makelaars en verhuurders op 'niet te gaan voor het grote geld' en alert te zijn aan wie men een pand verhuurt. Anders gezegd: grote huursommen kunnen wel eens gekoppeld zijn aan criminele activiteiten. Naterop deed lichtte gedachte 's avonds ook toe bij het actualiteitenprogramma Oké Magazine.

Nu is het in het geval van makelaars zo dat deze verplicht zijn een huurcheck uit te voeren. Hiermee krijgt de verhuurder de zekerheid dat de huurder gescreend is zodat men daadwerkelijk weet wie de huurder is. Zo wordt onder andere de kredietwaardigheid gecontroleerd, de identiteit en het huurverleden van de huurder. Tevens voldoet de huurovereenkomst aan de meest actuele juridische eisen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.