vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Eerste grutto markeert seizoensstart Weidevogelgroep Altena

24 februari 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Weidevogelgroep Altena meldde woensdagmorgen (24-2) enthousiast dat de eerste grutto in de Groesplaat is gearriveerd. De groep liet weten: 'De eerste grutto werd gehoord en gezien door weidevogelaar Wouter van Rijsbergen. De kop is eraf.' Dinsdagavond (23-2) kwam de groep bij elkaar in Fort Giessen voor de startavond. Hiermee werd het seizoen geopend. Het was een druk bezochte keavond vol ontmoeten en bijpraten.

Tijdens de startavond was geen stoel onbezet. Een vijftigtal vrijwilligers was aanwezig, waaronder twaalf nieuwe enthousiaste mannen en vrouwen.
Voor de pauze werd de gebruikelijke informatie uitgewisseld en werden de onderlinge taken verdeeld. De nieuwe vrijwilligers vonden snel hun plaats in bestaande groepen en met zoveel nieuwelingen is zelfs sprake van een nieuwe loopgroep. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn, waar de nieuwe vrijwilligers van de onderlinge, genoeglijke sfeer konden proeven.

Ontwikkelingen
Er was ook heel veel te vertellen, want de werkgroep in zijn nieuwe samenstelling heeft afgelopen winter niet stil gezeten. Er zijn tal van nieuwe ontwikkelingen. Anja Popelier van het Brabants Landschap vertelde over de landelijke plannen die er dit jaar zijn in ‘Het jaar van de Kievit’.
Paul Raams van de nieuwe werkgroep Plasdras liet met beelden zien hoe een aantal zonnepompen de afgelopen maanden werden geplaatst in kansrijke weidevogelkernen.
Gebiedscoördinator Meeuwis Millenaar sprak namens de ANV over de bijdrage en de enthousiaste medewerking van de boeren die meewerken met dit nieuwe project.
Frank Plaisier nodigde de aanwezigen uit deel te nemen aan de jaarlijkse excursie die dit jaar naar de Hilver voert. Henk van Diest tot slot deed het één en ander uit de doeken rondom de ontwikkelingen van de afstemming van GPS-apparatuur tussen die van de boeren en loonwerkers en die van de vrijwilligers.

(Foto Weidevogelgroep Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.