vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Regio stemt ook op 6 april voor of tegen

23 februari 2016 (door WerkendamNet)

ALTENA / REGIO: Op 6 april 2016 wordt in Nederland een raadgevend referendum gehouden. Dus ook in Altena kan gestemd worden.

Mensen kunnen dan stemmen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. In deze overeenkomst hebben de EU en haar lidstaten afspraken gemaakt met Oekraïne over politieke en economische samenwerking, en vooral over handel.

Dit  raadgevend referendum wordt gehouden op verzoek van onder meer GeenPeil (een initiatief van GeenStijl, Burgercomité EU en het Forum voor democratie). De Kiesraad heeft bepaald dat dit verzoek rechtsgeldig is. 

De vraag op het stembiljet luidt: Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?

De uitslag van het referendum is alleen geldig als ten minste 30% van de kiezers heeft gestemd. Als de uitslag geldig is beslist het kabinet of het de uitspraak van de kiezer overneemt of naast zich neerlegt.

Met uw stempas en identiteitsbewijs (geldig of niet langer dan vijf jaar verlopen) kunt u in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente gaan stemmen. De stemlokalen zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Meer info KLIK hier...

Lees meer over:

Altena regio stemmen referendum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.