zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Kampvuuravond Woudrichem brengt gezelligheid en verdieping

20 februari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - "Geef de man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is!" Deze slogan van Kampvuuravond Woudrichem ging niet aan dovemansoren voorbij. 26 mannen uit Woerkum en omgeving zagen wel brood in het fikkie stoken met gezelligheid mét krachtmeting. Naast een biertje, worst en een broodje, was er ook ruimte voor gesprekken die een spade dieper gingen. Alles onder het motto: "Vuur, ontmoeting, vriendschap".

Bij 'de Keet van dokter Tinus' kwam de kampvuurgroep vrijdagavond (19-02) voor het eerst bij elkaar. Bij het lokale veerhuis van het pontje naar Slot Loevestein brandden verschillende vuren. Natuurlijk voor de sfeer, de rook kregen de mannen er gratis bij, maar zeker ook voor de kou. Want fris was het. Het "dunne windje" deed zijn werk. Om warm te worden had de organisatie twee bokken klaarstaan voor een wedstrijd houtblokken zagen. Een enkeling waagde zich aan de uitdaging. Het gros koos voor de aanmoediging.

Herhaling
Naast gezelligheid en ontspannen samenzijn was er ook  tijd voor 'bemoediging' en zingen rond het kampvuur onder gitaarbegeleiding. Ook luisterde het gezelschap naar 'inspirerende verhalen' van Jan Meerkerk.

Het bleek al met al een succesformule. Niet alleen het vuur laaide hoog, ook het enthousiasme van de deelnemers deed dat. De voorbije avond smaakte direct naar meer. Medio september komt er dan ook een herhaling, zo liet de organisatie zich al ontvallen.

Brug slaan
Kampvuur Avonden, onder de vlag van KVA, schieten door heel het land als paddestoelen uit de grond. KVA noteert op haar website: "KVA stelt zich ten doel mannen te motiveren en ondersteunen tot het opzetten en organiseren van kampvuur avonden voor mannen. We doen dit vanuit het geloof in God en Jezus. KVA NL wil hierdoor een brug slaan tussen gelovige en niet-gelovige mannen en plekken laten ontstaan waar deze elkaar kunnen ontmoeten en spreken."

Altena
Ook in Het land van Heusen en Altena zijn er dergelijke ontmoetingen. Zo is er volgende week in Nieuwendijk een kampvuuravond die dezelfde doelen nastreeft. Locatie: Buitendijk 40. Voor mannen vanaf 13 jaar. 

Eerder (maart 2014) werd in Woerkum aan de Hogelandsesteeg ook al een soortgelijke avond op poten gezet. Hier deden toen dertig mannen aan mee. (Zie onderstaande link.)

(Foto Redactie AltenaSteden.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.