vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Drie nominaties voor ARR bij Sportgala Woudrichem

18 februari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Jan van Stigt (ARR groep 1) en Cor van Bommel (groep 2) zijn genomineerd als Sportman van het jaar 2015/2016. Ruben Mak uit de jeugdgroep is genomineerd als Sporttalent van het jaar. Op vrijdag 11 maart a.s. zullen de winnaars bekend gemaakt tijdens het Sportgala Woudrichem 2015. Dit begint om 19.00 uur in het Rondeel in Woudrichem. Na opening door burgemeester Arie Noordergraaf, vindt de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking plaats. Hierbij zullen kampioenen, talenten, sportploeg, sportman en sportvereniging door elkaar gehuldigd worden. Het einde hiervan wordt rond 21.00 uur verwacht.
Uiteraard zijn medesporters, familieleden en andere belangstellenden van harte welkom!

Jan van Stigt heeft na een lange voetbalcarrière, in 2014 de smaak van het lopen te pakken gerkegen. In 2015 heeft hij maar liefst twaalf PR’s gelopen en ook in 2016 zijn er alweer PR’s gesneuveld. Zijn beste tijd tot nu toe is 3,38 min/km tijdens de Ronde van Giessen op 10 september 2015. Hij loopt veel wedstrijden en is daarbij ook regelmatig op het podium te zien. Verder is hij samen met zijn vrouw Elvira een sociaal en betrokken lid en vrijwilliger. (foto Kees Snepvangers, 10 van de Kurenpolder 2015)

Cor van Bommel is pas gaan hardlopen toen hij al ruim op weg was naar zijn 50e verjaardag maar heeft het afgelopen jaar echt de smaak te pakken gekregen en heeft behalve zijn tweede marathon (!) ook vele PR’s gelopen. Zijn beste tijd liep hij tijdens de Dualmeet met DAK Drunen op 15 september 2015, n.l. 21.53 ofwel 4,23 min/km. Daarnaast is hij ook een sociale loper binnen de vereniging - het gaat hem niet om de snelheid (alleen), maar hij neemt ook anderen op sleeptouw met zijn enthousiasme en is vaak aanwezig als er een groep naar een loop-evenement gaat. (foto Kees Snepvangers, 10 van de Kurenpolder 2015)

Ruben Mak uit de ARR jeugd heeft dit jaar een hele progressie laten zien. Zo begon hij het seizoen met een zesde plaats in de hardloopronde van Sleeuwijk. Maar na een intensieve kracht- en looptraining zijn zijn prestaties steeds verbeterd. Hij heeft daarna nog twee keer een derde plaats gehaald en twee keer een tweede plaats bij de jeugd-Sratenlopen van het Altena Road Circuit. In de ronde van Hank is hij eerste geworden in zijn leeftijdsgroep. Hij heeft zijn beste tijd met bijna 3 minuten verbeterd naar een hele knappe tijd van 6.40 min op de 2 kilometer tijdens de Vestingstadrun in Woudrichem op 7 november 2015.

Lees meer over:

sportgala
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.