zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Slotconcert Jeugdmuziekdag Altena spettert

16 februari 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Op zaterdag 13 februari werd in ‘t Verlaat in Almkerk de Jeugdmuziekdag Altena georganiseerd. Het thema dit jaar was ‘La Musique de France’. Meer dan 95 jeugdige muzikanten uit het Land van Heusden en Altena repeteerden heel de dag op muziekstukken zoals ‘Les Misérables’, ‘Vive la France’ en ‘Stromae’.  ’s Avonds werden onder meer deze muziekstukken voor het publiek gespeeld tijdens het drukbezochte slotconcert dat op een heel verrassende manier geopend werd.

De Stichting Jeugdmuziekdag bestaat bijna vijf jaar en organiseerde dit jaar de zesde Jeugmuziekdag. De vraag 'Wanneer is het een lustrum?'was dan ook terecht. Tijdens de opening beantwoordden burgemeester Fons Naterop, wethouder Paula Jorritsma en wethouder Machiel de Gelder deze vraag op een ludieke manier. Zij zongen een couplet van ‘L’importante c’est la rose’, waarna wethouder De Gelder aan de organisatie vijf rode rozen overhandigde, voor elk jaar één. Hij zei daarbij dat de eerste Jeugdmuziekdag gezien moest worden als een try-out; de volgende vijf Jeugdmuziekdagen maken het lustrum.

Frans tintje
Accordeonspeler Gabriël Gort gaf met zijn muziek de entree en de pauze een Frans tintje. De jeugdige muzikanten speelden op het drukbezochte concert nog de ‘Young Musician Day’, ‘Danse Macabre’, ‘Non, non, rien n’a changé en de CanCan; een feestelijke afsluiter van dit spetterende slotcontert.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.