woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch Streekfonds verstrekt ruim 60 mille voor sterkere regio

15 februari 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - Het Biesbosch Streekfonds, onderdeel van het Biesbosch Streeknetwerk, verstrekte zo’n 60.000 euro subsidie aan projecten die ten goede komen aan de Biesbosch-regio en het Land van Heusden en Altena. De gesponsorde projecten lopen uiteen van de Havenfeesten van Lage Zwaluwe, de Zuiderwaterlinie tot de aanleg van een steiger aan De Bakkerskil.

Alle gelden die het Biesbosch Streekfonds ontvangt via donateurs zet de organisatie in voor financiering van projecten ten gunste van het behoud en de versterking van de Biesbosch-regio. “De projecten zijn heel divers”, aldus voorzitter Peter Groenestein van het Streekfonds. “Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld de organisatie Toer de Boer in Oosterhout geholpen met geld voor het maken van een folder. De  stichting Kleine Schans in Terheijden hebben we financieel ondersteund en bijvoorbeeld ook de streekmarkt aan de Donge. Allemaal projecten die de Biesbosch-regio en het Land van Heusden en Altena versterken. En dat is het doel van het Streekfonds.”

Bereikbaar
Medio dit jaar wordt begonnen met een onderzoek hoe de Biesbosch beter bereikbaar te maken voor recreanten en toeristen. “Je kunt dan denken aan het zorgen voor meer waterbushaltes of het afmaken van de fietsroute tussen Drimmelen en Lage-Zwaluwe”, aldus Groenestein. “Het houdt in dat we met veel partijen willen gaan samenwerken zoals gemeenten, provincies, vervoersbedrijven en ondernemers. Zo zorg je er samen voor dat De Biesbosch beter bereikbaar wordt. Dat zorgt voor meer toerisme en dus ook voor meer inkomsten om dit unieke natuurgebied in stand te houden.”

Welkom
Iedereen kan een aanvraag voor financiële ondersteuning indienen bij het Streekfonds. Vanzelfsprekend dient het project te passen binnen de doelstellingen van het Biesbosch Streekfonds. Daartoe hanteert het Streekfonds een aanvraag- en beoordelingsprocedure. Wie ook een idee, project of ander initiatief neemt contact  op met het Streekfonds.

Meer informatie is te vinden op www.biesboschstreekfonds.nl

Lees meer over:

subsidie biesbosch Streekfonds
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.