donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Politie houdt inbreker aan, maar weet niet of hij heeft ingebroken

15 februari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een bekende van de politie werd maandagmorgen (15-2) aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen in zijn auto had liggen. Hij was op dievenpad maar of dat gelukt is weet de politie nog niet. Daarom zoekt men getuigen.

Op maandag (15 februari) om 01.00 uur belde een buurtbewoner van de Wierinxwal dat er een auto geparkeerd werd achter de glascontainer die daar staat. Het is niet gebruikelijk dat daar een auto staat en dus belde de getuige terecht de politie. De bestuurder was weggelopen. Agenten namen polshoogte en trokken het kenteken na. De te naam gestelde van de auto kwam veelvuldig voor in de politiesystemen in verband met inbraken. De omgeving werd dichtgezet en er werd gewacht of de bestuurder weer terug kwam.

Enkele uren later kwam de bestuurder weer aanlopen. Hij stapte in zijn auto en scheurde weg daarbij achtervolgd door de politie. Op de Sportlaan werd hij tot stoppen gedwongen. De auto van de 30-jarige Hagenaar werd bekeken. In de auto lagen allerlei spullen waarmee je kunt inbreken. Er waren nog geen aanwijzingen dat hij die nacht had ingebroken. De verdachte is niettemin aangehouden.

Getuigen
Mocht een van de inwoners van Werkendam de afgelopen nacht iets gehoord of gemerkt hebben van een (poging tot) inbraak, dan gelieve hij/zij graag zo snel mogelijk 0900-8844 te bellen. 'Zo kunnen we deze verdachte misschien langer vasthouden', laat de politie weten.

Lees meer over:

Politie Diefstal inbreker
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.