vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dijkbewoonster waarschuwt Nieuwendijkers voor 'stokjestruc'

15 februari 2016 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Een dijkbewoonste uit Nieuwendijk is deze dagen extra alert. Afgelopen weekend werd er bij haar aangebeld en toen ze de deur open deed, stond er een dennentak tegen de deur en zag zij enkel personen weglopen. Aanleiding voor haar ogen en oren (extra) open te houden.

De bewoonster laat weten: 'Check vanavond goed de deuren van je huis... Wordt zo juist bij ons aangebeld, en omdat wij een dijkhuis hebben zijn wij niet direct bij de voordeur. Dus wij openen de voordeur en vinden alleen een dennentak tegen de voordeur. Ongeveer 7 meter verderop liepen 4 donkergetinte jongens rond, die wel even over hun schouder keken toen de deur uiteindelijk wel open ging. Zo'n tak tegen de deur is een echte ouwe inbrekerstruc, ze komen vanacht dus even langs bij de huizen waar het takje nog tegen de deur staat. Ze liepen zojuist langs de Kildijk naar het centrum. Hou het dus in de gaten, Nieuwendijk.'

Stokje
De politie heeft eerder al eens laten weten dat alert zijn zin heeft bij dergelijke gebeurtenissen: 'Een manier van inbrekers om er achter te komen of mensen op vakantie zijn, is een stokje in of nabij het slot van een deur. Het stukje wordt gestoken tussen de deur en de deurpost of letterlijk in het slot. Als het stokje er de volgende dag nog zit, weten inbrekers dat de deur niet geopend is geweest. Zijn uw buren op vakantie? Let hier dan extra op. Verwijder aangebrachte stokjes en meld het bij de politie zodat bekend is waar inbrekers acief zijn.' Aldus de melding van de politie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.