vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Toontje Sprenger aan het ontbijt op Internationale Vrouwendag

15 februari 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - Ook dit jaar schuiven er weer inspirerende topvrouwen aan bij het Toontje Sprenger Ontbijt op 8 maart in Fort Altena. Doel is om ondernemende en actieve vrouwen uit de regio op een informele manier met elkaar in contact te laten komen. Hoogtepunt is de uitreiking van de Toontje Sprenger Pluim, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouw die politiek haar sporen heeft verdiend.

Toontje Sprenger was het eerste vrouwelijke raadslid in het Land van Heusden en Altena. Zij kwam in 1939 in de raad voor de Liberale Staatspartij en was op geheel eigen wijze een inspirator voor vrouwen die bestuurlijk actief wilden worden.

Interview
In de traditie van Toontje Sprenger heeft het organiserende platform Vrouw en Altena aan Gerda Verhaar Eeuwijk gevraagd om initiatiefnemers van de vacaturebank voor vrouwelijke bestuurders te interviewen. Zij heeft niet alleen een eigen werving- en selectiebureau, maar is ook voorzitter van Coöperatie van Vrouwelijke Ondernemers en van het Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport. Gerda vertelt over haar eigen ervaringen als bestuurder en interviewt Tineke Abma en Riet de Graaf.

Tineke is hoogleraar Participatie & Diversiteit op de afdeling Metamedica en onderzoeksleider in EMGO+, het onderzoeksinstituut voor gezondheid en zorg van het VU Medisch centrum, Universiteit Maastricht en Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht van zorginstelling Cordaan en Stichting Antes en commissaris van Stichting Humanitas in Rotterdam.

Riet de Graaf heeft samen met haar man een prachtig bedrijf in Nieuwendijk opgebouwd en is sinds 2011 voorzitter van de Landelijke Vakgroep LTO Paardenhouderij.

Deelnemen
Wie bij het ontbijt wil zijn op 8 maart van 07.30 tot 10.00 uur op Fort Altena kan zich aanmelden via vrouwenaltena2015@gmail.com.
De kosten bedragen 12,50 euro.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.