zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

RepairCafe zoekt onderdak in Aalburg

13 februari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Sinds vorig jaar wordt in Kringloopcentrum Altena in Almkerk maandelijks een RepairCafé georganiseerd met veel succes. Onder het kopje Duurzaam & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft de Stuurgroep Altena Onderneemt - 2020 het initiatief opgepakt om meerdere locaties in de regio te zoeken voor RepairCafé's. Inmiddels zijn er gesprekken gaande met de gemeente Werkendam en is daar een mogelijke locatie in beeld. Ook in de gemeetne Aalburg wordt gezocht naar en geschikte locatie.

Het RepairCafé is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) repareren. In het Kringloopcentrum is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed et cetera. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het RepairCafé gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren en wordt voorkomen dat te repareren producten op de afvalberg belanden. RepairCafé draagt daarmee bij aan minder afval én stimuleert lokale sociale contacten.

Aalburg

Nu wordt ook gezocht naar een geschikte locatie in de gemeente Aalburg. Wie een tip heeft of als ondernemer geïnteresseerd bent om over een mogelijk RepairCafé verder te praten, Stuur dan een reactie naar de redactie van Aalburg.net (zie contactformulier op,deze site) en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen voor een verdere afspraak.

Voor meer informatie over RepairCafé: KLIK hier

(Foto RepairCafé)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.