zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Marcel Franzel gaat Altena tot een eenheid smeden

12 februari 2016 (door AalburgNet)

REGIO - In januari hebben de samenwerkende gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem het principebesluit genomen om de drie gemeenten op 1 januari 2019 te laten opgaan in één nieuwe gemeente.

Marcel Fränzel is gevraagd om als extern voorzitter op te treden bij zowel de stuurgroep, de raadswerkgroep en de fusieraad die bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor de herindeling.

Vertaalslag
Zijn benoeming wordt door velen uit de politiek met instemming begroet. Daarnaast zijn er ook mensen die zich afvragen waarom niet gekozen is voor iemand uit de streek. Een reactie die op de redactie van AltenaSteden.net binnenkwam: 'Waarom niet iemand aangesteld die de taal spreekt, die de mensen kent. Velen zien één Altena nog als iets ongrijpbaars, anderen hebben weerstand. Iemand die uit de regio komt, snapt die bewegingen en kan de vertaalslag naar de inwoners beter maken. Eén Altena moet voor velen nog gaan leven.'

CV
Een greep uit de CV van Fränzel. Hij was in de periode 2002 - 2013 burgemeester van Woensdrecht en van 2014 - 2015 waarnemend burgemeester van Noord-Beveland. Ook is hij sinds twee maanden lid van de Raad van Toezicht van het Meridiaan College in Amersfoort. In die gemeente was hij ook acht jaar wethouder. Sinds 2014 is hij ook Bestuurder/Adviseur/Interim-manager bij overheids- en non profit organisaties op gebied van onderwijs, veiligheid en complexe onderhandeling.

Lees meer over:

Altena fusie Marcel Fr?nzel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.