vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zakken met plastic afval te vroeg op straat

10 februari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Ze hangen er steeds vroeger, die plastic heroes vuilniszakken waar vooral géén drankkartons in mogen... Dat te vroeg ophangen is hinderlijk en bovendien strafbaar, aldus de gemeente Aalburg.

'De laatste maanden constateren wij dat het plastic verpakkingsafval in toenemende steeds vroeger buiten wordt gehangen aan de lichtmasten. Soms zelfs al enkele dagen voor de ophaaldag.' Dit geeft een rommelig straatbeeld en dat is iets wat de gemeente in Aalburg niet wil. Men wijst erop dat de kans bestaat dat ongedierte de zakken kapot maakt en de inhoud van de plastic zakken zo over de straat kan waaien, wat dan zwerfafval tot gevolg heeft.

Proces verbaal
De gemeente laat weten: 'Daarnaast is het volgens de Afvalstoffenverordening niet toegestaan en hiertegen kan verbaliserend worden opgetreden.
Uw plastic verpakkingsafval mag pas worden aangeboden op de donderdag vóór de inzameldag (vrijdag) vanaf 17.00 uur. U wordt verzocht u aan dit tijdstip te houden zodat u geen ergernis in uw omgeving veroorzaakt. Bedankt voor uw medewerking!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.