vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

GDC1 wint met mooie cijfers vriendschappelijk tegen Achilles Veen

8 februari 2016 (door AalburgNet)

EETHEN - Nadat vorige week de wedstrijd was afgelast, werd voor dit weekend snel een tegenstander gezocht om zo veel mogelijk in het ritme te blijven. Achilles Veen C1 was bereid om, ondanks de carnaval, te komen voetballen.

Bij GDC C1 waren er wat wijzigingen. Zo waren Pieter Oudshoorn, Dirk en Loek op vakantie en waren Pieter Schreuders en Hidde grieperig. De vervangers voor vandaag waren Kevin, Kenley, Tom, Mees en Jasper, allen uit de C2.

De wedstrijd zelf was zonder heel veel hoogtepunten maar met andermaal een controlerend GDC C1. Af en toe werd er een speldenprik uitgedeeld en dan was de thuisploeg ook direct gevaarlijk. Meerdere malen werd Roel met een steekpass weggestuurd en uit zo'n situatie wist hij eenmaal zelf af te ronden voor de 1-0. Een andere fraaie steekpass van Hugo op Sven zorgde voor de verdubbeling van de voorsprong en zodoende de 2-0 ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel veel, wel speelde Achilles Veen C1 met de wind in de rug iets aanvallender en kreeg het ook enkele mogelijkheden. Echter was het Roel die na een assist van debutant Jasper met een heerlijke knal voor de beslissing zorgde. Aan het eind zorgde Achilles Veen zelf nog voor de 4-0 door de bal onder druk te hard terug te spelen richting eigen doel.

Na afloop sprak een tevreden trainer: "Vooraf was de doelstelling dat de nieuwe jongens goed opgevangen werden en dat is geslaagd. Voor hen was het daarmee eenvoudiger en ze kunnen alle 5 terug kijken op een goede wedstrijd. De positiewisselingen waar we de laatste tijd op trainen kwamen in de wedstrijd terug dus ik ben tevreden inderdaad. Uiteraard zijn er punten die we weer kunnen gaan verbeteren zoals de bezetting voor de goal bij de afronding dus we kunnen weer aan de slag."

Volgende week staat de uitwedstrijd bij SSC'55 C1 op het programma. De thuiswedstrijd was een memorabele met een schijnbaar onoverbrugbare achterstand, maar toch een overwinning. Het belooft daarom een aantrekkelijke wedstrijd te worden.

Lees meer over:

Voetbal sport Achilles Veen GDC
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.