donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Laatste editie Rabobank Fietstocht op 9 juli

8 februari 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / REGIO - Zaterdag 9 juli vindt de zesde editie van de Rabobank Fietstocht plaats. In de maand juni en begin juli vinden er veel evenementen plaats in de regio. Evenementen georganiseerd voor en door verenigingen en stichtingen. Daarnaast zijn in mei en september veel sportclubs nog actief met wedstrijden en competities. Daarom wordt de Rabobank Fietstocht dit jaar op zaterdag 9 juli georganiseerd. Voor de laatste keer. De bank is toe aan iets nieuws.

Marie-Anne Toenders, directievoorzitter a.i. Rabobank Altena over het waarom van de laatste fietstocht: “Donaties die we uitkeren bij de Rabobank Fietstocht komen uit het Coöperatief Dividend. Een speciaal fonds waarin we een deel van onze winst beschikbaar stellen voor verenigingen en stichtingen met maatschappelijke ambities in het Land van Heusden en Altena. Samen met de ledenraad keken we kritisch naar de invulling van dit fonds. We kwamen tot de conclusie dat de Rabobank Fietstocht een leuk evenement is, maar dat we toe zijn aan iets nieuws. Samen is gezocht naar een invulling die beter aansluit bij deze tijd. Het resultaat: de Rabobank Clubkas Campagne. Collega-banken uit de regio organiseren al enkele jaren deze campagne. Zowel verenigingen en stichtingen als de banken zijn hierover enthousiast. In de loop van dit jaar nemen we u uiteraard mee in de Rabobank Clubkas Campagne.”

Fietsen in 2016
Vorig jaar kregen we heel veel positieve reacties over de fietstocht. Daarom houden we de grote lijnen van vorig jaar vast. Wel maken we de inschrijving voor de deelnemers makkelijker. Bovendien krijgt mensen direct na aanmelding uw route- en persoonlijke stempelkaart per e-mail, deze print zij zelf uit. Wie geen beschikking heeft over een computer,  ook dan zorgen we dat dat geregeld wordt.”
Er is nog een verandering dit keer. “Vorig jaar zat de fietstocht snel vol. Om meer mensen de kans te geven een bijdrage te leveren aan de clubkas, is het sporten voor de jeugd vervallen. Zo is er meer budget voor extra deelnemers aan de fietstocht,” aldus Marie-Anne.

Deelnemerslijst
Verenigingen en stichtingen die in 2015 een bedrag bij elkaar fietsten, staan ook dit jaar automatisch op de deelnemerslijst. Nieuwe verenigingen en stichtingen kunnen zich tot vrijdag 18 maart 2016 aanmelden. Aan de hand van de voorwaarden toetst de bank of ze aan de deelnemerslijst toegevoegd kunnen worden. Inschrijven voor deelnemers aan de fietstocht start op maandag 4 april.

Meer informatie en voorwaarden vindt u begin maart op rabobank.nl/altena en op Facebook

Lees meer over:

Rabobank Fietstocht
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.