dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Drankkartons mogen niet in Plastic Heroeszak

4 februari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG / REGIO - Ze duiken de laatste tijd vaker op: berichten dat drankkartons voortaan bij het plastic afval mogen. Ondanks die geluiden van omringende gemeenten mogen in Aalburg de drankkartons niet in de plastic heroeszakken.

In de gemeente Breda bijvoorbeeld kan het wel, in Waalwijk, in Amsterdam ook, in de Altena-regio moet het weer niet. Althans, zo lijkt het. Immers, Woudrichem zegt 'nee', Werkendam zegt 'Ja'.

De gemeente Aalburg laat weten: 'De laatste tijd zien we steeds meer drankenkartons in de Plastic Heroeszakken. Dit is niet de bedoeling. Drankenkartons kunnen goed gerecycled worden. Daarom kunt u uw lege melkpakken en sappakken brengen naar de daarvoor bestemde container in de wijkparkjes. Drankenkartons horen niet in de Plastic Heroeszak. Op de Plastic Heroeszak staat vermeld welk afval dan wel in deze zak kan worden gedaan.'

Verwarrend
De verwarring slaat echter toe als blijkt dat op de website van de gemeente Aalburg óók een opsomming staat van wat wél in de plastic Heroeszak kan. Daar worden onderaan het rijtje ook kartonnen (drank) verpakkingen genoemd. Een bezoeker van Aalburg.net maakte de redactie attent hierop. De gemeente is ondertussen getipt over deze als verwarrend ervaren mededeling. Aalburg lijkt met zichzelf in tegenspraak te zijn.

Op de website van Plastic Heroes zelf wordt overigens de optie vermeld dat drankenkartions in de plastic afvalzak kunnen.

Gemeente Woudrichem laat hier op haar site over weten: 'In Woudrichem mogen lege drankenkartons niet bij het plastic verpakkingsafval worden gestopt. Hierover is wat verwarring ontstaan, omdat er landelijk verschillen zijn en er in de regionale kranten onjuiste berichten over gepubliceerd zijn. Lege drankenkartons kunt u inleveren bij de milieuparkjes bij de supermarkten.'

De gemeente Werkendam vermeldt het volgende op de website: 'Drankkartons - Uw eenmalige verpakkingen papier/karton met een kunststof of aluminium laagje aan de binnenkant, bijvoorbeeld voor voedsel, dranken en zuivelproducten. Drankenkartons mogen in bij het plastic in de zakken.  U kunt uw drankenkartons ook kwijt in de containers in de milieuparkjes. Of breng ze gratis naar het milieustation in Werkendam.'

Wie het echt weet, mag het dus zeggen...

UPDATE
De gemeente Aalburg heeft de redactie inmiddels laten weten de verwarrende toevoeging aan te gaan passen. Daarmee is maximaal helder dat drankkartons niet in de plastic Heroeszak thuishoren.

Lees meer over:

gemeente plastic afval scheiden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.