vrijdag 19 april 2024

Sparta'30 wint uit sterk tegen Sleeuwijk

1 februari 2016 (door WoudrichemNet)

SLEEUWIJK / ANDEL - Als Sleeuwijk-trainer Philip de Haan, na de doelpuntrijke wedstrijd van vorige week ( 5-4 winst voor Sleeuwijk tegen Capelle), dacht het lek boven water te hebben, kwam hij deze week van een natte en koude kermis thuis. Een sterk spelend Sparta’30 team wist in de slotfase de volle winst van De Roef mee te nemen. De jeugdige Mike Janssen werd de matchwinnaar toen hij na een vlijmscherpe counter, een foutje van de Sleeuwijk goalie doeltreffend afrondde

Ondanks het feit dast de Spartanen vrij snel op voorsprong kwamen, kregen zij het in de eerste helft vrij moeilijk tegen een sterk spelend Sleeuwijk Op organisatorisch terrein kwam Sparta niet helemaal uit de verf. In ieder geval niet uit het oogpunt van trainer Adrie van Steijn die er wel gelukkig mee was dat Dik Wind op fraaie manier na een uitstekende steepass van Arne van Noorloos de bal goed onder controle kon krijgen en met de buitenkant van de rechter voet krulde hij de bal fraai langs de Sleeuwijk doelman Martjn Verhoeven. Sleeuwijk begon druk te zetten op de Sparta defensie die van geen wijken wist maar in de de 25e minuut toch met een tegengoal werd geconfronteerd. Uit een vrije trap werd de bal doorgekopt door Niels de Haan naar de buitenspelstaande Jeffrey Molhoek die daarmee Sleeuwijk onterecht op gelijke voet bracht. Met deze stand ging de strijd daarna gelijk op zodat er thee gedronken kon worden met een 1-1 stand.

Knap
Tijd voor Sparta-trainer Adrie van Steijn om orde op zaken te stellen. Sleeuwijk trachtte direct de opgelopen schade van voor rust te herstellen maar kwam bedrogen uit. Nu klopte het tactisch beter bij Sparta’30 en ondanks wat aanvallen van Sleeuwijk hield een sterk spelend Sparta’30 stand. De counters bleven levensgevaarlijk en dat leverde Sparta zeker drie doelrijpe kansen op, maar deze werden in een-tegen-een situaties helaas niet benut. De wedstrijd leek op een draw te eindigen maar de laatste counter van Sparta’30 werd een prooi van Mike Janssen en deze wist toen nog wel raad met die kans en schoot Sparta naar de winst.

In de blessuretijd die de scheidsrechter aanmat met bijna tien minuten hield Sparta dapper stand en kon daarna juichend het veld verlaten terwijl de vele Sleeuwijkse spelers uit Werkendam gefrustreerd af konden druipen. Daarmee had Sparta eindelijk revanche op de destijds misgelopen periodetitel toen de Spartanen deze voor het grijpen hadden door een 100 % doelrijpe kans van Peter Tankens maar de deze miste toen en de periodetitel ging door een 0-0 gelijkspel aan de neus van de Spartanen voorbij. Nu dus de revanche. Een sterk resultaat van Sparta dat met een enkele jeugdspelers in het veld kwam. Zij hebben zich knap verweerd. (Sparta '30)