donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Vincent van Gogh laat de wethouders van Altena fraai fotoboek na

30 januari 2016 (door AalburgNet)

GENDEREN - Voor wie nog zou twijfelen, Vincent van Gogh is écht vertrokken uit Het Land van Heusden en Altena. Om dat te markeren ontvingen de wethouders van de Altena-gemeenten vrijdag (29-01) een fraai fotoboek met een impressie over het regiojaar met de kunstenaar. Woerkums wethouder Izak Koedoot twitterde daarover: 'Zonnebloemen verwelken, schepen vergaan, maar de herinnering aan het Van Gogh-jaar blijft altijd bestaan.' Kernachtiger kan het niet gezegd worden.

De regiegroep als aanjager van het regionale Van Gogh-jaar 'Altena door de bril van Van Gogh' kwam voor het fotoboekmoment samen in de Melk-Drive in Genderen. Na de koffie met verse melkbroodjes overhandigde boerin Laura Leijser aan de drie wethouders het fraai samengestelde fotoboek vol kleurige herinneringen. Zij bedankte de drie gemeenten voor hun medewerking waardoor zonnebloemen de hele streek konden kleuren. Ook deden diverse scholen mee en haakten individuele ondernemers aan bij het Van Gogh-jaar. Van koekjes tot make-up en van een expositie tot een gekweekte zonnebloem van 4.10 meter, speciale fietstochten, het was er allemaal. Werkendams wethouder Wim de Jong onderstreepte het succes alsook het belang van de regiobrede promotie en waardeerde de inzet van de regiegroep.

Eensgezind
Spontaan bladerden de Altena-bestuurders door het door Chantal de Schepper samengestelde boek. Niet geregisseerd stopten de wethouders bij eenzelfde pagina. Het werd een volstrekt spontaan fotomoment. Dat kan toeval zijn of een symbolische eensgezindheid op weg naar 1-1-2019, de dag dat Altena één zal zijn. Het zal de vermaarde kunstenaar Van Gogh verder niet deren, grappig is het wel.

De regiegroep bestond uit Laura Leijser (Melk-Drive Excursieboerderij), Marcel Vaandrager (dorpsdichter Werkendam), Chantal de Schepper (Economisch Adviesbureau De Schepper), Henk Poelakker (journalist). Support kwam van Cor Spek (TekstAtelier® | AltenaSteden.net) en Fientje Bax (Altena Kennispunt).

Op de foto onder de regiegroep met de drie wethouders met van links naar rechts Wim de Jong, Marcel Vaandrager, Izak Koedoot, Pim Bouman, Laura Leijser, Chantal de Schepper, Henk Poelakker. Op de foto ontbreken Fientje Bax en Cor Spek. (Foto's Redactie AltenaSteden.net - Cor Spek.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.