vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Oké FM definitief gestart met uitzenden in gemeente Zaltbommel

28 januari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - ZALTBOMMEL: Oké FM kan zich nu met recht de omroep voor Aalburg én de gemeente Zaltbommel noemen. Weliswaar met een onvoorziene vertraging, maar vanavond (28-01) ging dan toch het signaal definitief de lucht in waarmee de radio-omroep nu de vollédige gemeente Zaltbommel bedient. Van kernen tot en met centrum.

De voorzitter van de Aalburgse Omroepstichting him self, Huib de Groot, werkte met een monteur de nodige uren om de zendmast óp het dak van het gemeentekantoor te krijgen. Het was de laatste hobbel die moest worden genomen om het signaal de ether in te sturen.
De genoemde tegenslag zat onder meer in het vinden van een geschikte (voldoende hoge) locatie voor de zendmast, dan wel om daar toestemming en medewerking voor te krijgen. Daar werden de nodige telefoontjes en autoritten aan besteed, laat De Groot glunderend weten, blij als hij is dat het dan nu toch gelukt is. Want geen locatie, geen frequentie wist het Agentschap Telecom.
Uiteindelijk bleek de oplossing toch dichterbij dan aanvankelijk werd aangenomen. De gemeente Zaltbommel zélf kon bijdragen aan een definitieve opstelling van de zendmast, als gezegd op het dak van het gemeentekantoor pal langs de A2.

Breed
Het feit dat Oké FM later dan gepland 'breed' de lucht inging, wil niet zeggen dat de zender al niet te ontvangen was binnen de gemeente Zaltbommel. Via de stream (www.oke.fm) kon en werd al volop geluisterd. De inwoners van Zaltbommel konden eveneens de app downloaden waarmee zij het station ook via hun mobiele apparaat kunnen ontvangen.

Officieel
Binnenkort volgt nog een officieel moment om de start van de uitzendingen te markeren, zo liet De Groot weten. In welke vorm en op welk moment is niet helder.
28 januari 2016. Het moment waarop Oké FM dan ook écht officieel de zender van Zaltbommel werd. Oké FM zendt, naast een variatie aan muziek, ook informatie uit zoals sport, en actualiteiten uit het Land van Heusden en Altena en nu dan ook van de Bommelerwaard.

(Kopfoto redactie Altena.Net | Foto zendmast Oké FM)

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.