zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Samenwerken en regionaal ondernemerschap versterken

27 januari 2016 (door WoudrichemNet)

REGIO - Ingeklemd tussen rivieren herbergt het Land van Heusden en Altena een ondernemend volkje dat altijd grenzen wil verleggen. In de regio realiseren iedere dag bijna vijfduizend grote én kleine ondernemers hun eigen specifieke uitdaging. Met twee benen in de klei worden goede producten gemaakt en dito diensten geleverd aan tevreden klanten. Veelal ieder voor zich en onzichtbaar voor elkaar.

En dáár zit de spreekwoordelijke kneep. Ondernemer Cor Spek (B2B Netwerk Ondernemend Altena): 'Vaak genoeg kennen ondernemers elkaar niet of nauwelijks. Hoe mooi zou het zijn om te weten wie waar zit en wat doet. Dat kan door elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld via netwerkbijeenkomsten. Zo ontstaan matches die kunnen uitgroeien tot zinvolle zakenrelaties.' Op het snijvlak van die ambitie slaan Ondernemend Altena en Rabobank Altena de handen aan de ploeg om samen ondernemend Altena (nog) beter op de kaart te zetten. "Bundeling" en "versterking" zijn hierbij de steekwoorden. 

Beide partners koppelen hun netwerken en gaan data van evenementen uitwisselen. Op de website OndernemendAltena.nl staat inmiddels een B2B-kalender waarop beiden bedrijfsevents noteren. Overzichtelijk, centraal én regionaal. Andere ondernemers worden uitgenodigd dat óók te doen. Inge Meijers (adviseur Ondernemersdesk Rabobank Altena): 'Zo ontstaat geleidelijk een compleet beeld van B2B-activiteiten uit de hele regio. Wie dan bijvoorbeeld wil netwerken, kan door slim te kiezen - "Waar ga ik heen" - zijn kostbare tijd maximaal zinvol besteden.' Spek vult aan: 'Ondernemers hoeven zo ook niet in elkaars vaarwater te zitten, omdat activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden. Een mooie win-winsituatie.'

2016
Voor 2016 wordt gezamenlijk gekeken waar men regionaal ondernemerschap nog meer kan versterken door handig gebruik te maken van elkaars mogelijkheden. Denk aan kennisdelerijen, startersevents, branchemeetings en meer. De feitelijke onderlinge support kan bestaan uit het leveren van kennis en ervaring, hand- en spandiensten, netwerkcontacten, digitale ondersteuning enzovoorts. Alles onder het motto: 'Samen sterk in de streek'.

Open Coffee Altena
Om ondernemers een platform te bieden om boven het spreekwoordelijke maaiveld uit te komen, startte Ondernemend Altena in 2011 met Open Coffee Altena: "B2B met Coffee als brandstof". Maar ook via ontbijtsessies, netwerkdagen, flashy Espresso's en meer kunnen ondernemers  elkaar zinvol ontmoeten. In de regio organiseren ook anderen boeiende (B2B) events zoals  business meets golf, seminars, open dagen, netwerkuitstapjes en meer. Er gebeurt op dit gebied dus best veel.

(Deze tekst verscheen eerder in Rabobank Altena dichterbij | Foto Lisette de Rade Photography)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.