dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kindergemeenteraad 'gekneed' voor besluitvorming volgende week

26 januari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Dit keer was het de beurt aan Robert van Dijk en Stephan Vink (VVD Woudrichem). Zij waren gisterochtend (25-01) coach voor groep 8 van Basisschool Eben-Haëzer tijdens de opiniërende vergadering van de Kindergemeenteraad. Ook andere fracties en wethouders coachen de schoolkinderen.

Op donderdag 4 februari a.s. om 19:00 uur is de besluitvormende Kindergemeenteraad. Dan wordt door de kinderen van de deelnemende basisscholen besloten welke organisatie/instelling de 2000 euro krijgt voor hun maatschappelijk project.

2015
Voor het vijfde jaar organiseert de gemeente Woudrichem nu deze kindergemeenteraad. Schoolkinderen uit Woudrichem buigen zich ook in 2016 over projecten van organisaties of individuele inwoners met een maatschappelijk doel. In februari 2015 heeft de Kindergemeenteraad haar bijdrage toegekend voor de aanschaf van een junior reanimatiepop en aan Stichting ‘t Stulpke voor het opknappen van de slaapkamers. De EHBO-vereniging heeft met de bijdrage van de Kindergemeenteraad junior reanimatiepop inmiddels aangeschaft.  De slaapkamers van het Stulpke zijn in juni 2015 met hulp van vrijwilligers van de Rabobank opgeknapt.

(Foto VVD Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.