vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Burgemeester Naterop geeft over dreigbrief persverklaring uit

25 januari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Naterop gaf, naar aanleiding van de vanmorgen ontvangen (anonieme) dreigbrief aan de gemeente Aalburg, onderstaande persverklaring uit. Hierin werden bestuurders bedeigd en zouden het gemeentehuis en politieauto's 'afbranden als er nog meer vluchtelingen naar Aalburg komen.' Voor de volledigheid publiceren wij de verklaring integraal:

"Vanochtend is de gemeente Aalburg geconfronteerd met een anonieme dreigbrief rondom het thema opvang vluchtelingen. Als burgemeester van Aalburg wil ik via deze verklaring mijn afschuw over de inhoud en de strekking van deze dreigbrief tot uitdrukking brengen.

Als burgemeester van Aalburg wil ik via deze verklaring mijn afschuw over de inhoud en de strekking van deze dreigbrief tot uitdrukking brengen. Ik ben van mening dat de rechtstaat door dergelijke excessen in ernstige mate wordt geschonden en mensen onnodig beschadigd worden. In onze democratie moeten zowel politici als burgers in vrijheid hun mening kunnen geven zonder zich daarbij bedreigd te moeten voelen.

Ik vind het ook zeer verwerpelijk dat de Aalburgse gemeenschap op deze manier in een kwaad daglicht komt te staan. Ik ben van mening dat onze inwoners zich niet kunnen vinden in de inhoud van deze brief en deze manier van communiceren over de opvang van vluchtelingen. Ik begrijp best dat er zorgen zijn over omvang en aantallen. Dat zie je momenteel overal in het land. Daarvoor ga je met elkaar de dialoog aan en zoek je naar creatieve mogelijkheden van communicatie. Daar valt het sturen van dreigbrieven en het uiten van bedreigingen niet onder. Dit wil Aalburg absoluut niet!

Vorige week is in de gemeenteraad in zijn algemeenheid op een constructieve manier gesproken over het thema  opvang vluchtelingen. Ik roep een ieder op ook als gemeenschap met elkaar hierover in gesprek te blijven.

Ik heb aangifte van de bedreiging gedaan. Het onderzoek is nu verder in handen van de politie. Ik doe ook een dringend beroep op degenen die mogelijke informatie hebben die van belang kan zijn dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Deze verklaring is in samenspraak en met instemming van de fractievoorzitters en het college opgesteld.

Met vriendelijke groeten,      

Fons Naterop
burgemeester van Aalburg

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.