maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Dinsdagavond start éénwording van Altena

22 januari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - WERKENDAM - WOUDRICHEM - Op dinsdagavond 26 januari 2016 valt er een historisch besluit. Dan gaat de regio éénsgezind op weg naar één Altena-gemeente. Althans dat is de intentie. Formeel wordt deze avond in de gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem het zogeheten intentiebesluit genomen voor de herindeling van het land van Heusden en Altena. Per 01-01-2019 moet dit dan officieel geregeld zijn.

Eerder stemden de gemeenteraden individueel al in om op weg te gaan naar één Altena. In Werkendam en Aalburg bestond een krappe meerderheid, Woudrichem was unaniem voor samengaan. Dinsdagavond valt naar verwachting het formele besluit en spreken de drie raden zich unaniem uit.

Vergadering
Wie deze vergaderingen wil bijwonen is welkom. De gemeenteraden komen bijeen in de drie gemeentehuizen van Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

De vergaderingen starten om 19.30 uur.

Inspreken
Een indicatie van het tijdstip waarop dit agendapunt wordt behandeld, is te vinden op de websites van de drie gemeenten. Wie over dit onderwerp wil inspreken, kan zich voor 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden bij de griffie van de betreffende gemeente.

De stukken zijn in te zien via de websites van de gemeente

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.