vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

BKA roept ondernemers op kansen te pakken die één Altena biedt

22 januari 2016 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De traditionele Nieuwjaarsreceptie van BedrijvenKring Altena (BKA) werd gisteren (21-01) goed bezocht. De kelder onder Kasteel Dussen zat lekker vol. Naar schatting een hondertal ondernemers en politieke bestuurders hieven het glas op een ondernemend 2016. BKA-voorzitter Jan van Helden riep voorafgaand daaraan de aanwezigen op het komend jaar actief aan de slag te gaan. 'Eén Altena biedt kansen.'

Van Helden dook in zijn nieuwjaarsrede direct de diepte in. 'Heel de wereld is op drift en dat heeft invloed op ons leven waar we ons helaas niet voor af kunnen sluiten. Ook al vanuit het oogpunt dat we nog geen uur vooruit kunnen kijken zou het goed zijn om hier eens bezinnend mee bezig te zijn.
Wat biedt mij het leven, maar ook de vraag wat is nu eigenlijk het doel van het leven?'

'Eén Altena biedt kansen'
Maar het nieuwe jaar biedt ook weer nieuwe kansen, hield de voorzitter zijn gehoor voor. Natuurlijk, de eenwording van Altena uiterlijk 1-1-2019. Het gezelschap werd opgeroepen hierop te anticiperen. 'Hoe gaat onze gemeente er dan uit zien, wat heeft dat voor consequenties voor de economische ontwikkelingen de informatiestromen, de bedrijvigheid, het ondernemersklimaat.'
Natuurlijk werd in de jaarrede ook de samenwerking tussen de BKA en de drie huidige gemeenten genoemd en daarmee de start van de Stuurgroep Altena Onderneemt 2020. 'Ook op dit vlak liggen volop kansen om te bouwen aan een mooie toekomst van een prachtig land van Heusden en Altena. Dat alles vraagt om inzet en een proactieve houding. Volgens Van Helden zijn wat de BKA betreft het aanbrengen van structuren, netwerken, delen van kennis en informatie, belangrijke items om ook het komende jaar aan te blijven werken. 'Waarbij we naar onze mening toekomstgericht moeten denken en werken'.

Aansluitend zorgde Taste & More voor een voortreffelijk walking dinner dat niet alleen creatief was vormgegeven, maar ook smaakvol zijn weg vond.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.