donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ludieke zwerfafvalprijsvraag levert vuilniszak op en koffie

15 januari 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zwerfafval is bij velen een doorn in het oog. Vooral als het gaat om het onnodig neersmijten van blikjes en ander verpakkingsmateriaal op plekken waar het niet hoort. Een Aalburger zag langs Dulve de afvalberg groeien en vond het op enig moment genoeg. en, de De eerste sweep leverde direct een propvolle vuilniszak op. In de veertien weken daarna volgde nog eens 201 stuks afval. Welgeteld.

Het laatste deel van de Aalburgsestraat in Wijk en Aalburg staat lokaal bekend als Dulve. Dat is het deel vanaf de Berenhoeksestraat tot aan de N267, de Provincialeweg-Oost. Een bewoner van de Aalburgsestraat, die de route dagelijks met zijn viervoeter loopt, raapte eerst een volle vuilniszak bij elkaar. In de veertien weken daarop volgden nog eens 201 stuks blikjes frisdrank, energizers, drankkartons, snoepverpakkingen en meer. Inclusief plastic zakken, een theedoek en twee kerstkransen. De troep lag in de bermen en in de sloten op het stuk vanaf de Berenhoeksestraat tot aan het buurtschap aan het einde van de Aalburgsestraat. Wekelijks werden de afvalresultaten gefotografeerd en steevast op Facebook gezet.

Prijsvraag
De raapactie, met als boodschap "Neem je zooi mee naar huis en gooi het in de afvalbak", kreeg gaandeweg een ludieker karakter. De Wekelijkse Dirty Dulve (DWDD) werd de titel van het wekelijkse fotoverslag. Toen volgde er een prijsvraag. Biologische bakker Gerard Hardeman uit Wijk en Aalburg haakte aan en sponsorde een vuilniszak als hoofdprijs. Op de vraag: 'Hoeveel stuks vuil werden er in de achterliggende weken opgeraapt?' reageerde een tiental mensen. Audrey van der Lee uit Werkendam werd winnaar. Zij zat met haar antwoord (200) het dichtstbij.

Binnenkort krijgt zij de vuilniszak uitgereikt. Biologische bakker Hardeman doet er dan ook nog eens wat lekkers bij, liet hij weten...

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.