vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie: overheid laks bij bestrijding dumping drugsafval

14 januari 2016 (door AalburgNet)

REGIO - De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie en de staatssecretaris van Economische Zaken over drugsafval in landbouwakkers. Kamerleden Gert-Jan Segers en Carla Dik-Faber vinden het zorgelijk dat sporen van drugsafval zijn aangetroffen in landbouwgewassen in Someren. "We pleiten al langer voor het beter opruimen van drugsafval  dat wordt gedumpt bij boeren en particulieren. Zij zitten nu met de rotzooi en de kosten. In het voorjaar is er een motie aangenomen om hen beter tegemoet te komen. Dat moet nu echt gaan gebeuren. Anders dreigen de drugsresten in ons eten terecht te komen.” De overheid is te laks, meent de partij.

Dik-Faber: “Als drugsafval gedumpt wordt en uiteindelijk terecht komt op grond waar gewassen groeien, is dat zeer zorgelijk. Die rotzooi wil je niet in je eten. De ChristenUnie maakt zich daarom al langer sterk voor het goed opruimen van drugsafval, zodat situaties zoals in Someren voorkomen kunnen worden. Ik wil dat het kabinet bekijkt of we drugscriminelen kunnen laten betalen voor het opruimen van drugsafval. Dat zou via een fonds kunnen waar we de afgepakte winsten van drugscriminelen in stoppen.”

Politie
De ChristenUnie-Kamerleden dringen erop aan dat de staatssecretaris de strijd tegen drugs in Noord-Brabant intensiveert. Daarvoor moet dan wel voldoende capaciteit vanuit politie en het Openbaar Ministerie komen.

Segers: “Het wordt tijd dat er nu echt gehandeld wordt. Dat het drugsafval in Someren een jaar na de ontmanteling van het xtc-lab nog niet is opgeruimd, vind ik schandalig. We moeten Brabant niet met de rotzooi laten zitten. In het voorjaar is een motie van ons aangenomen die van het kabinet vraagt te kijken waar boeren en particulieren beter tegemoet kunnen worden gekomen. Dat moet nu als de wiedeweerga gebeuren.”

Lees meer over:

Politie Christenunie Drugsafval
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.