donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gewapende overval op bejaard echtpaar in Meeuwen UPDATE

12 januari 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Rond de klok van 08.00 uur vond vanmorgen (12-01) een gewapende overval plaats aan de Dijksteeg in Meeuwen.

De overvallers met bivakmutsen belden aan, de man des huizes deed open en de dadersdrongen de woning binnen. Ze hebben het hele huis doorzocht. Daarna zijn ze weggelopen vanuit de Dijksteeg richting Meeuwen. Wat er is buitgemaakt, is niet bekend.

Volgens een bericht op Burgernet gaat het om 'twee donkere mannen'.

Mishandeld
De bewoners zijn twee oudere mensen die mishandeld werden door de daders. De overvallers sloegen het echtpaar (man 72 en vrouw 74) met een pistool. De slachtoffers zijn voor medische controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek
De politie zoekt in omgeving naar de overvallers en steld een buurtonderzoek in. De Tactische en Technische recherche is met een onderzoek in en rond woning gestart en onderzoekt achtergebleven sporen..

De politie sprak al met diverse buurtbewoners maar is op zoek naar meer getuigen. Mensen die iets verdachts zagen voor, tijdens of na deze gewapende overval in de omgeving van de Dijksteeg worden verzocht contact op te nemen. Het kan daarbij gaan om verdachte personen, onbekende auto’s of situaties die u niet vertrouwde. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Heeft u informatie over de zaak of dader(s), maar wilt u anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

UPDATE
Burgernet Noord-Brabant laat rond 13:00 uur weten, vijf uur na de laffe overval: 'AALBURG: Afloopbericht overval Meeuwen. De verdachten van de overvalin Meeuwen, Dijksteeg, zijn inmiddels aangehouden.'

Lees meer over:

Politie overval Dijksteeg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.