donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Groene container gratis aan de straat

11 januari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Met ingang van 2016 verandert er het een en ander in de inzameling van uw huishoudelijk afval. per 1 januari 2016 werd de inzameling van GFT gratis. De gemeente informeert de inwoners over de veranderingen.

De grijze container aan de straat wordt wat duurder. De gemeente laat weten: 'Stop dus geen GFT meer in de grijze container, dan bent u echt goedkoper uit. Er zitten nog heel vaak afvalstoffen in de grijze containers die gratis kunnen worden ingeleverd. Zoals GFT, plastic, papier, blik, drankenkartons of textiel. Lever ze apart in, dan hoeft de grijze container minder vaak aan de weg en bent u toch goedkoper uit.'

Groen
Vanaf 1 juli 2016 kan de groene container om de week  aan de straat en de grijze een keer per maand 'Om het voor iedereen nog aantrekkelijker te maken GFT in de groene container te doen, komen we vanaf 1 juli 2016 om de week de groene container gratis legen. De grijze container wordt nog maar een keer per vier weken geleegd.'

Grijs
Vanaf 1 juli 2016 kan de grijze container een keer per vier weken aan de straat in plaats van om de week. "Wilt u vanwege deze verandering uw kleine container vervangen door een grotere? Dat kan. In 2016 mag elk huishouden een keer gratis een grijze container wisselen. Alle andere wisselingen van container kosten € 28,70 per container (behalve binnen drie maanden na een verhuizing). Op www.woudrichem.nl vindt u een formulier om de wisseling aan te vragen. Geen internet? Bel de gemeente via 0183 308100 en we sturen u graag een formulier toe."

Afvalkalender
Download gratis de AfvalWijzer, een app waarmee u op elk gewenst tijdstip kunt bekijken wanneer welk afval op uw adres wordt opgehaald.  Ook geeft de app informatie over het scheiden van afval of over gewijzigde ophaaldagen, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

Op www.woudrichem.nl vindt u alle tarieven voor het ophalen en verwerken van uw afval.

Lees meer over:

gemeente GFT afval container huisvuil
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.