maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Vincent van Gogh vertrekt weer uit Altena

8 januari 2016 (door AalburgNet)

GENDEREN / ALTENA: De vermaarde schilder Vincent van Gogh, vorig jaar weer even een beetje meer beroemd vanwege zijn 125e sterfdag, is weer uit Altena vertrokken. Het Van Gogh-jaar is officieel ten einde. Het ondernemersinitiatief dat Altena door de bril van Van Gogh liet bekijken, wordt om die reden op een bijzondere wijze afgesloten. Vrijdag 29 januari zijn de wethouders van de Altenagemeenten op de Genderense Melk-Drive waar een herinnering zal worden overhandigd. Vast en zeker zal er ook geproost en melk gedronken worden.

De Van Gogh-stuurgroep laat weten: 'Vorig jaar hebben wij genoten van het fleurige Van Gogh-jaar. Wij zijn trots op de medewerking vanuit de drie gemeenten. Daarom reiken wij een blijvende herinnering uit. Zo sluiten we officieel het Van Gogh-jaar in Altena af.'

In 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) stierf. Ondanks dat Vincent van Gogh niet in het Land van Heusden en Altena is geweest, vond een groepje ondernemer is het zeker een idee aan te haken en mee te liften op deze landelijke Van Gogh-promotie. Zij omarmden daarom het initiatief voor het Land van Heusden en Altena: 'De streek door de bril van Van Gogh.' Ofwel: de regio op de kaart op zoek naar decors van Vincent.

'Haak aan'
Op diverse plekken in de regio bloeiden op enig moment velden vol zonnebloemen, kenmerk van Vincent, op weelderige wijze. Diverse ondernemers haakten aan en deden mee met allerlei (ludieke) acties, er werd een speciale website gebouwd waar alle Van Gogh-info op te vinden was, er werden fietstochten uitgezet, taarten gebakken, grote zonnebloemen gekweekt, radio gemaakt en voorafgaand aan dat alles werd een flitsende promotiefilm opgenomen (zie onder) die gemeenten, scholen, verenigingen en ondernemers moest overhalen vooral toch 'aan te haken.' Dat deden er velen.

De stuurgroep kijkt daarom terug op een mooi Van Gogh-jaar, waardoor het land van Heusden en Altena wéér een beetje beter op de kaart kwam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.