vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

EVM-team ligt goed op koers met 1e en 2e plaats

8 januari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ARGENTINIE DAKAR 2016 - EVM team op koers...  Dat mag gezegd worden na de dag van vandaag. Het Eurol Veka MAN team deed ft vandaag, de eerste etappe in Bolivia, goede zaken voor het algemeen klassement.

De eerste klassementsproef in Bolivia die gereden werd, telde 295 kilometer over onverharde wegen. Dat dit een snelle proef zou worden, was op voorhand bekend. Hans Stacey vertelde vanmorgen vroeg: 'Dit wordt mijn dag!'. Dat hij een secondenstrijd zou uitvechten met zijn neef IVECO Gerard de Rooy, kon hjij niet vermoeden.

De Rooy werd tweede op slechts 7 seconden afstand van de Rooy. Derde werd Werkendammer Peter Versluis. Hij finishte op 1.15 achter de winnaar. Versluis na de finish: 'Wat een snelle proeven zijn dit. Niet normaal dat alles zo dicht bij elkaar zit. Maar alles ging goed vandaag en ben dik tevreden met de prestatie van ons als team. En met nog een dag voor de rustdag staan we er goed voor.”

Eerste en tweede
In het algemeen klassement staat het EVM team nu op één en twee. Stacey als eerste gevolgd door Versluis op 59 seconden. Zij hebben al een kleine voorsprong op de nummer drie Villagra die in een Iveco rijdt.

(Foto's www.rallymaniacs.com)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.