vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Overlast veroorzakende schennispleger aangehouden

5 januari 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op de Markt in Wijk en Aalburg veroorzaakte een man overmatig veel overlast. Dat gebeurde gistermiddag (4-1) rond de klok van 13.30 uur.

De man in kwestie is door de politie aangehouden voor 'schennispleging'. Niet bekend is gemaakt welke overlast de verdachte veroorzaakt heeft.

Op Facebook reageerde iemand op het bericht van de aanhouding: "Weet alleen dat er een dronken buitenlander op z'n sokken rondliep en luid aan het zingen was.... Is dat ook schennis plegen??"

Via Twitter lieten de wijkagenten nog wel weten: 'Dank voor meldingen. Samen voor een veilig 2016.'

Schennispleging
Wat is eigenlijk schennis? Wanneer pleeg je dat? "Wie schennis pleegt, handelt in strijd met de openbare zeden. Door bepaald gedrag kunnen de openbare zeden of openbare zedelijkheid worden geschonden. Daar is onder meer sprake van bij Potloodventen (het tonen van het geslachtsdeel in het openbaar) en Onaneren in het openbaar (masturbatie). Voor de meeste mensen is dit gedrag in het openbaar onaanvaardbaar. Bovendien vinden veel mensen dit gedrag vaak beangstigend. Dit is de reden dat de wetgever schennispleging heeft opgenomen in de strafwetgeving. Voor vervolging vanwege schennispleging is geen aangifte vereist". Aldus Advocaat Zedendelicten.

Lees meer over:

Politie markt aanhouding schennis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.