donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Toneelgroep Juliana weer op de planken

5 januari 2016 (door WoudrichemNet)

UITWIJK - Na een periode van rust startte Toneelgroep Juliana inmidels weer met de voorbereidingen van wederom een avondvullend stuk. Dit jaar is de keuze gevallen op het stuk  “Eerlijk of heerlijk” van schrijver Hans Gnant.

Toneelgroep Juliana geeft alvast een samenvatting: 'Elk jaar weer staat er ’s zomers een kilometerslange file voor de boerderij van Hannes en Lotte Mintjes. En elk jaar weer worden ze door de automobilisten lastig gevallen voor een glaasje water, wat suiker, gebruik van het toilet, en ga zo maar door. Goed zat, zijn ze het. Dit jaar zullen ze zich uitgeven voor de knecht en de meid en voor elke dienst zal betaald moeten worden. De eerste verdiensten dienen zich al snel aan. Hannes moet iemand onder een omgekieperde aanhanger uitslepen, en die zijn vrouw verlangt wel zo naar een borrel, dat ze er een bedrag voor neer legt, waar ze er in de supermarkt een hele fles voor krijgt. En zo volgen er nog veel meer verzoeken. En alles kan worden ingewilligd, nou ja alles… De zaken lopen dus goed, totdat er een rechercheur verschijnt die beweert dat er geld van een bankoverval in het hooi verstopt zit. Reden voor een aantal file gasten nog wat langer in de buurt van de boerderij te bivakkeren. Het geld blijkt verdwenen. De meid en de knecht worden verdacht…'

Uitvoeringen
Er zijn vooralsnog vier uitvoeringen gepland en wel op 19, 20, 26 en 27 februari. Kaarten van 7,50 euro kunnen besteld worden vanaf 11 januari bij Elly Lievaart (0183-442153) alleen op werkdagen tussen 15.00 en 20.00 uur. Afhalen van de kaarten kan in de foyer van de Hoogt op dinsdagavond 2, 9 en 16 februari en op woensdagavond 3 en 10 februari tussen 19.00 en 20.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.