donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Vier streekgenoten genomineerd voor titel Rivierenlander

2 januari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - WOUDRICHEM - AALBURG: Audrey van der Lee, Thomas van der Es, Jan van Andel en Jenneke Komejan. Vier streekgenoten die, samen met zes anderen, genomineerd zijn voor de titel Rivierenlander. Het AD heeft tien 'bevlogen mensen' geselecteerd die het achterliggende jaar iets voor hun buurt/streek en/of medemens betekenden. Stemmen kan tot 12 januari aanstaande.

Dé grote karrentrekker achter Gratis Shoppen Werkendam (GSW) is Audrey van der Lee. Zij was totaal verrast toen zij hoorde dat ze was genomineerd voor de titel Rivierenlander. GSW is de vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de minderbedeelde medemens.

Thomas van der Es is de bevlogen boswachter die je kunt ontmoeten in Nationaal Park de Biesbosch. Van der Es valt op door zijn nauwelijks te beteugelen enthousiasme voor de natuur. Wie wil, krijgt zijn verhaal te horen.

Woerkummer Jan van Andel fietst al drie jaar 20.000 kilometer weg voor de hongerende medemens in Benin. Via zijn project Cycle for the Hunger doneert hij zijn bij elkaar getrapte centen voor het goede doel Run for The Hunger. In de achterliggende drie jaar heeft hij zo al een aanzienlijk sponsorbedrag gedoneerd.

Politica in hart en nieren is Jenneke Komejan uit Babyloniënbroek. Zij is vooral bekend als fractievoorzitter van Ideaalburg. Komejan was recent in het nieuws toen haar partij, tegen de lokale stroom in, vóór een fusie met Werkendam en Woudrichem stemde. Uiteindelijk kostte dit standpunt Ideaalburg de collegezetel. Coalitiegenoten zegden het vertrouwen op in de partij.

Vorig jaar

In 2014 waren onder meer wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek en Werkendammer Chris Cornet genomineerde streekgenoten. Winnaar vorig jaar werd Martine Visser van de Leerdamse Voedselbank.

  • Klik hier om naar de AD-stempagina te gaan...

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.