woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Achtervolging eindigt tegen verkeersbord. Bestuurder had 15x teveel op

28 december 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Een autobestuurder is maandagmorgen, na een achtervolging en een vlucht een tuin in, opgepakt door de politie. Hij bleek vijftien keer teveel gedronken te hebben.

Op maandag 28 december 2015 om 2.20 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid Veen in rijden. Ze besloten de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag. De bestuurder stopte zijn auto op de Lage Akker. Op het moment dat een agent in de richting van de liep van de auto gaf deze gas en scheurde weg. De politieauto zette de achtervolging in. Het ging met hoge snelheid, van wel meer dan 100 km/u binnen de bebouwde kom, in de richting van Wijk en Aalburg.

Uit de bocht
De bestuurder reed met hoge snelheid vanuit de Perzikstraat de Nijverheidstraat in. Maar door zijn snelheid verloor hij de macht over het stuur en vloog uit de bocht, hij klapte op een verkeersbord. De auto kon niet meer verder rijden en de bestuurder rende er vandoor. De agenten achtervolgden hem verder te voet en kregen hem in een tuin te pakken. De bestuurder gaf zich gewonnen en hij werd naar het bureau gebracht.

Alcohol en rijgedrag
Op het bureau bleek dat deze 21-jarige inwoner van Wijk en Aalburg een beginnende bestuurder was. Ook roken de agenten dat hij gedronken had. De uitslag van zijn ademtest wees uit dat hij vijftien keer teveel gedronken had. In waardes is dat 825 ugl terwijl voor hem 55 ugl is toegestaan. Hij is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor zijn rijgedrag en zijn alcoholgebruik. Verder zal hij de schade aan gemeente-eigendommen moeten betalen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.