vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Topdrukte in Werkendamse haven

28 december 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de periode rond kerst en nieuwjaar is het een goed gebruik dat binnenvaartschippers 'ergens' een plek zoeken waar zij hun schip kunnen afmeren. De havens van Werkendam zijn zo'n geliefde afmeerstek. Dit jaar is het drukker dan ooit.

In de derde binnenvaarthaven van Nederland liggen deze dagen 129 binnenschepen, goed voor 210.282 ton aan laadvermogen. Aldus havenmeester (en raadslid gemeente Aalburg) Lou Goedel. Wie dát getal in vrachtwagens wil uitdrukken. komt op 8.400 stuks uit. Niet alleen een magisch getal, maar ook een absoluut record wat Werkendam betreft. Niet eerder lagen er in de Beatrix- c.q. Biesboschhaven zoveel schepen in de periode tussen kerst en nieuwjaar. Wethouder Wim de Jong liet voor kerst al enthousiast weten: 'Werkendamse havens zo goed als vol, zelfs al schepen buiten de haven verankerd.'

Schuttevaer
Op 30 december is er ook de jaarlijkse vergadering van BLN/Schuttevaer, afdeling Werkendam. Ook daar gaan tradtiegetrouw altijd veel binnenvaartondernemers naar toe. Het ondernemersoverleg wordt gehouden in de Nutszaal, aan de Hoogstraat in Werkendam.

Zie ook de Agenda op Werkendam.net | Bekijk ook de binnenvaartpagina op Werkendam.net

(Foto Werkendam Maritime Industries - WMI)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.