woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

‘George Kooymans verdient zo’n mooi boek’

19 december 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Onder grote belangstelling werd in De Jager te Giessen het eerste exemplaar van het langverwachte boek ‘Songs, Snaren & Gitaren’ door Hennie Vrienten overhandigd aan George Kooymans van popgroep Golden Earring. Hennie Vrienten reikte het eerste exemplaar uit. Het was een feestje. Een trouwe fan: ‘Ga ik echt 2,5 uur rijden naar Giessen? Ehhhh...JAAAAAA!!!’

Bijna acht jaar geleden trok de auteur, Henk Schaakxs, de stoute schoenen aan en vroeg aan George Kooymans of hij een boek over hem mocht maken. George vroeg zich toen af of een boek over hem alleen wel interessant genoeg zou zijn. Maar nu, 30 luister- en praatsessies en 125 uur aan audiomateriaal later, dat als basis diende voor de tekst, ligt er het kloeke boek.

Vrienten: ‘Voor gitaar aficionado’s en liefhebbers van de liedjes van de Earring is het boek echt onwaarschijnlijk leuk. Alle gitaren die George ooit in zijn hand heeft gehad staan er in. Er staat in wanneer hij een liedje schreef en met wie en hoe het tot stand is gekomen. Het is een boek waarvan ik weet dat ik er heel veel plezier van zal hebben.’ Vrienten was duidelijk trots. Hij vindt het een waanzinnig mooi boek en George verdient dat.

'Wie niet?'
Henny Vrienten zag in 1967 in een beetje ranzige zaal in Tilburg een band met een nummer 1-hit. Vrienten speelde in die tijd ook een beetje gitaar, dus wilde deze band graag zien. Frans Krassenburg, Rinus Gerritsen en Jaap Eggermont maakten toen deel uit van de band, maar Vrienten kon alleen maar naar de jongen kijken met lange lokken en een waanzinnige mooie grote gitaar. Hij speelde zoals Vrienten nog nooit eerder gezien had. Dat wou hij ook. De man die daar speelde, was in zijn ogen lichtjaren van hem verwijderd. Vrienten zei zelf dat hij het vak eigenlijk een beetje had afgekeken van de heren van de Earring. ‘Wie niet’, klonk er vanuit de zaal.

(Foto Boek & Design)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.