vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Progressief Altena boekt succes met 'deeltaxi en zorg'

16 december 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de Werkendamse gemeenteraad heeft Progressief Altena, naar eigen zeggen, goed aan de weg getimmerd: 'We hebben in Werkendam weer goed van ons laten horen.' Punten als 'Vissershang, de deeltaxi' en 'de zorg' werden daarbij afgetikt.

De partij stelde eerder vragen over de bestuurscrisis in de jachthaven van Hank. 'Er is op het gemeentehuis serieus gekeken naar het probleem en er gaat actie ondernomen worden', laten de partijpolitici weten. De fractie van Progressief Altena is van mening dat de Vissershang, als poort naar de Biesbosch, maar ook als functie voor de waterrecreanten uit Hank en de regio, van grote waarde is.
De gemeente heeft de haven weliswaar verhuurd, maar is formeel nog altijd eigenaar en betrokken bij de dagelijkse gang van zaken door middel van het voorzitterschap in de Raad van Toezicht. 'We willen onze bezorgdheid uitspreken over de mogelijke ‘belangenverstrengeling’ tussen de commerciële partijen die nu het roer in handen lijken te hebben en de recreatieve verenigingspoot, deze kunnen immers mogelijk andere belangen hebben.'

Zorg
Een ander succes boekte de partij met het budgetplafond voor het reizen met de deeltaxi tegen WMO-tarief. Dat is van de baan. Kennelijk hebben de  rekenvoorbeelden de college- en raadsleden aan het denken gezet. Mensen met een beperking kunnen nu per  2016 op jaarbasis een onbeperkt aantal kilometers gaan reizen tegen het gereduceerde tarief.

Ook kwam er een unaniem “ja” voor het realiseren van een kleinschalige voorziening voor verpleging en verzorging in Sleeuwijk. Voorwaarde voor PA was onder andere een gegarandeerd betaalbare huur voor langere tijd, naast kortdurende en snelle oproepbare zorg vanuit de voorziening dagbesteding, begeleiding en logeren aan zelfstandig wonende senioren. 'Ons amendement daaromtrent werd raadsbreed gesteund.'

Lees meer over:

zorg progressief altena deeltaxi
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.