vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tien medailles voor Minioren ZVDO

15 december 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De miniorenwedstrijd van ZVDO'74 werd gezwommen in Boxtel. Deze middag lieten de zwemmers zien dat het met de vorm wel goed atn. De nodige persoonlijke records werden aangescherpt en er werden tien medailles mee naar huis genomen.

Jet Kamphuis en Julia Kant gingen beide voor het eerst van start op de 100m rugslag en de 100m vrije slag. Jet pakte op de vrije slag het goud en pakte zilver op de rugslag. Voor Julia was er goud op de rugslag en een bronzen plak op de vrije slag. Grootste tijdsverbetering deze middag werd genoteerd door Mika van Andel. Op 50m vlinderslag verpulverde hij zijn inschrijftijd met ruim 12 seconden. Jens Westerlaken pakte met een mooi pr goud op deze afstand. Later herhaalde de heren dit kunstje door ook op de 100m schoolslag hun tijd flink aan te scherpen. Hierbij haalde Jens een zilveren en Mika een bronzen medaille.

Voor Damian van Andel stond de loodzware 200m vlinderslag op het programma. Hij zwom deze afstand voor het eerst en hij deed dit zeker niet onverdienstelijk. Daarnaast kwam hij zeer dicht in de buurt van een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen op de 200m vrije slag. Mitchell van der Mooren wist zijn tijd op deze afstand ook te verbeteren.

Ook Sophie de Boer debuteerde deze middag op de 200m vrije slag. In een goede race werd ze uiteindelijk 8e. Een bronzen medaille was er voor Carmen Jansen op de 50m schoolslag. Op de 25m vlinderslag eindigde ze net buiten het podium op een vierde plaats. De laatste 2 medailles werden behaald door Luca van Andel. Zowel op de 25m schoolslag als de 50m schoolslag pakte hij een zilveren medaille.

In januari staan er weer de nodige wedstrijden op het programma waar ZVDO’74 weer aanwezig zal zijn.